Taakgestraften werken bij voedselcentrum Isaak & de Schittering


“De afgelopen maanden heeft een aantal mensen met een taakstraf gewerkt bij het voedselcentrum Isaak & de Schittering. Het voedselcentrum, de gestraften en de reclassering zijn zo tevreden dat de samenwerking mogelijk wordt uitgebreid.

Isaak & de Schittering zegt dat de samenwerking past binnen haar doelstelling. Het voedselcentrum is een onderdeel van een spirituele beweging in Rotterdam. Minderbedeelden krijgen dagelijks gratis brood en verse groenten om hun maaltijden mee te bereiden. Inmiddels hebben honderden Rotterdammers hun weg gevonden naar de voedselbank.

Uitbreiding naar Rotterdam-West

Het aantal vestigingen van het voedselcentrum gaat uitgebreid worden naar drie. Nu zit Isaak & de Schittering op Rotterdam-Zuid en in de Provenierswijk. In 2016 wordt nog een vestiging in Rotterdam-West geopend worden.

De reclassering is blij met de uitbreiding want er kunnen dan meer mensen met een taakstraf werken. Nu zijn dat er nog twee tot drie per dag. Een aantal gestraften vindt het werk zo leuk dat zij als vrijwilliger verder willen.”